top of page

TORSDAG Linssallad med rostade rotfrukter och tahinidressing

4 portioner

morötter

rödbetor

belugalinser eller gröna linser

rödlök

koriander


tahini, sesampasta

citronsaft

vatten

pressad vitlök

salt och peppar


bulgur

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

  2. Skala morötter och rödbetor. Lägg i ugnsfast form, ringla över olivolja, salt, peppar och torkade örter, t ex timjan och rosmarin. Ugnsrosta i 20-25 minuter.

  3. Koka under tiden linser. Helst en fast sort och se till att de inte kokar sönder. Häll av och ställ åt sidan.

  4. Koka bulgur, gärna i grönsaksbuljong.

  5. Blanda tahini med citronsaft. Först blir blandningen fast i konsistensen. Späd med vatten och fortsätt rör till en konsistens motsvarande gräddfil. Pressa i lite vitlök, salta och peppra.

  6. Lägg de rostade rotfrukterna i en stor skål eller på ett fat. Häll linser över, skivad rödlök och hackad koriander. Ringla över mer olivolja, en god vinäger och lite mer salt och peppar.

  7. Servera med bulgur, tahinidressing och ett gott bröd.

bottom of page