morötter
rödbetor
belugalinser eller gröna linser
rödlök
koriander
tahini, sesampasta
citronsaft
vatten
pressad vitlök
salt och peppar
bulgur
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala morötter och rödbetor. Lägg i ugnsfast form, ringla över olivolja, salt, peppar och torkade örter, t ex timjan och rosmarin. Ugnsrosta i 20-25 minuter.
Koka under tiden linser. Helst en fast sort och se till att de inte kokar sönder. Häll av och ställ åt sidan.
Koka bulgur, gärna i grönsaksbuljong.
Blanda tahini med citronsaft. Först blir blandningen fast i konsistensen. Späd med vatten och fortsätt rör till en konsistens motsvarande gräddfil. Pressa i lite vitlök, salta och peppra.
Lägg de rostade rotfrukterna i en stor skål eller på ett fat. Häll linser över, skivad rödlök och hackad koriander. Ringla över mer olivolja, en god vinäger och lite mer salt och peppar.
Servera med bulgur, tahinidressing och ett gott bröd.