top of page

TORSDAG Panang curry

4 portioner

ca 4-6 portioner


4 dl kokosgrädde

2-3 msk panang currypasta

2-3 limeblad

1-2 msk fisksås

1-2 msk socker


stekta blandade grönsaker

stekt kyckling, fläskfilé, bönor eller tofu

Gör såsbasen och blanda i valfria grönsaker och protein.

  1. Hetta upp en stor gjutjärnsgryta med ett par matskedar olja. Woka grönsaker och valfritt protein. Lägg i en stor skål.

  2. Häll i ett par matskedar olja i grytan och fräs currypastan i någon minut. Häll över kokosgrädden, tillsätt limebladen, sänk värmen och sjud i några minuter.

  3. Smaka av såsen med fisksås och socker. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock.

  4. Värm grönsaker och kött, bönor eller tofu i såsen. Servera med ris.


Grytan blir ännu godare om den får stå någon dag i kylen för att sedan värmas upp igen.

bottom of page