top of page
ca 4-6 portioner
4 dl kokosgrädde
2-3 msk panang currypasta
2-3 limeblad
1-2 msk fisksås
1-2 msk socker
stekta blandade grönsaker
stekt kyckling, fläskfilé, bönor eller tofu
Gör såsbasen och blanda i valfria grönsaker och protein.
Hetta upp en stor gjutjärnsgryta med ett par matskedar olja. Woka grönsaker och valfritt protein. Lägg i en stor skål.
Häll i ett par matskedar olja i grytan och fräs currypastan i någon minut. Häll över kokosgrädden, tillsätt limebladen, sänk värmen och sjud i några minuter.
Smaka av såsen med fisksås och socker. Späd ev med lite vatten om såsen blir för tjock.
Värm grönsaker och kött, bönor eller tofu i såsen. Servera med ris.
Grytan blir ännu godare om den får stå någon dag i kylen för att sedan värmas upp igen.
bottom of page