Klassisk husmanskost i form av pannbiff med champinjonsås. Enkla smaker och väldigt gott! Servera kokt potatis, ordentligt med grönsaker och kanske lite lingon till.
potatis
ca 600 g blandfärs
1 ägg
2 msk ströbröd
1 msk lökpulver
salt och peppar
250 g champinjoner
1 gul lök
1-2 dl grädde
1 köttbuljongtärning
Skala och koka potatis.
Lägg färsen i en skål och knäck ägget över. Tillsätt ströbröd, lökpulver, salt och peppar. Blanda färsen väl och forma biffar. Lägg på blöt skärbräda.
Stek pannbiffarna på medelvärme i 6-8 min. De behöver inte vara helt genomstekta eftersom de får tillagas klart i såsen senare. Lyft ur biffar och lägg på en tallrik.
Stek skivade champinjoner och finhackad gul lök i samma stekpanna. Tillsätt grädde och späd med vatten eller mjölk. Tillsätt buljongtärning och peppar. Låt såsen koka ihop och smaka av igen med mer kryddor om det behövs.
Lägg biffarna i såsen och låt dem tillagas klart. Blandfärs måste vara helt genomstekt vid servering.
Servera pannbiffarna med champinjonsås med potatis, grönsaker och lingonsylt.