top of page

TORSDAG Pannbiff med champinjonsås

4 portioner

Klassisk husmanskost i form av pannbiff med champinjonsås. Enkla smaker och väldigt gott! Servera kokt potatis, ordentligt med grönsaker och kanske lite lingon till.


potatis


ca 600 g blandfärs

1 ägg

2 msk ströbröd

1 msk lökpulver

salt och peppar


250 g champinjoner

1 gul lök

1-2 dl grädde

1 köttbuljongtärning


  1. Skala och koka potatis.

  2. Lägg färsen i en skål och knäck ägget över. Tillsätt ströbröd, lökpulver, salt och peppar. Blanda färsen väl och forma biffar. Lägg på blöt skärbräda.

  3. Stek pannbiffarna på medelvärme i 6-8 min. De behöver inte vara helt genomstekta eftersom de får tillagas klart i såsen senare. Lyft ur biffar och lägg på en tallrik.

  4. Stek skivade champinjoner och finhackad gul lök i samma stekpanna. Tillsätt grädde och späd med vatten eller mjölk. Tillsätt buljongtärning och peppar. Låt såsen koka ihop och smaka av igen med mer kryddor om det behövs.

  5. Lägg biffarna i såsen och låt dem tillagas klart. Blandfärs måste vara helt genomstekt vid servering.

  6. Servera pannbiffarna med champinjonsås med potatis, grönsaker och lingonsylt.

bottom of page