top of page

Curryrostad blomkål med kikärter, spenat, fetaost och granatäpple


4-6 portioner


1 blomkålshuvud

3 dl kokta kikärter eller andra bönor

2 msk milt currypulver, av Madras-typ

200 g bladspenat, färsk

150 g fetaost

0,5 granatäpple

  1. Värm ugnen till 225 grader.

  2. Dela blomkålen i buketter och lägg i en ugnsfast form.

  3. Häll över kikärterna. Häll ev av vätska och spola dem i kallt vatten om de ligger i en burk eller tetraförpackning.

  4. Ringla över rikligt med olivolja. Salta och peppra, strö över curry och blanda runt.

  5. Ställ in formen i ugnen ca 20 min.

  6. Ta ut blomkålen och kikärterna när de fått fin färg och blomkålen är lite mjuk.

  7. Vänd ner spenaten i de varma grönsakerna så den mjuknar en aning.

  8. Smula över fetaost.

  9. Dela granatäpplet. Ta fram en träslev och "slå ut" kärnorna genom att banka på granatäppelhalvans skal. Då lossnar kärnorna från det vita innanmätet. Strö över kärnorna.

  10. Servera ev med ris och yoghurtsås. Gott!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page