
4-6 portioner
1 blomkålshuvud
3 dl kokta kikärter eller andra bönor
2 msk milt currypulver, av Madras-typ
200 g bladspenat, färsk
150 g fetaost
0,5 granatäpple
Värm ugnen till 225 grader.
Dela blomkålen i buketter och lägg i en ugnsfast form.
Häll över kikärterna. Häll ev av vätska och spola dem i kallt vatten om de ligger i en burk eller tetraförpackning.
Ringla över rikligt med olivolja. Salta och peppra, strö över curry och blanda runt.
Ställ in formen i ugnen ca 20 min.
Ta ut blomkålen och kikärterna när de fått fin färg och blomkålen är lite mjuk.
Vänd ner spenaten i de varma grönsakerna så den mjuknar en aning.
Smula över fetaost.
Dela granatäpplet. Ta fram en träslev och "slå ut" kärnorna genom att banka på granatäppelhalvans skal. Då lossnar kärnorna från det vita innanmätet. Strö över kärnorna.
Servera ev med ris och yoghurtsås. Gott!