
1 gul lök
3-5 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
1 medelstor aubergine
3 dl vita bönor, kokta
400 g krossade tomater
1 dl tomatpuré
1-2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl vitt vin
en gnutta socker
2 tsk torkad rosmarin
1. Hacka lök, vitlök och selleri fint. Tärna auberginen.
2. Hetta upp en gryta eller stekpanna med höga kanter. Häll i rikligt med olivolja och fräs grönsakerna på ganska hög värme en stund.
3. Tillsätt auberginen och låt den steka med tills grönsakerna mjuknat helt igenom och fått fin färg.
4. Tillsätt bönor, krossade tomater, tomatpuré, buljongtärningar och vin. Späd med vatten till en lagom tjock konsistens.
5. Salta, peppra och ha i rosmarinen. Smaka av med lite, lite socker.
6. Låt grytan puttra på låg värme i 20 min. Servera med franskt lantbröd.