3-4 burgare
1 stor röd lök
1 msk smör
Lite salt och socker
1 dl Majonäs, gärna hemgjord
Några droppar liquid smoke
2 msk srirachasås
Grönkål
Morot
Majonäs
Äppelcidervinäger
Lite socker
Salt och peppar
500 g nötkött
6-8 skivor fransk bondost
Tomat
Ruccola
Smörgåsgurka
Hamburgerbröd (gärna hembakta) recept finns i Amos och Vildas VÅRBOK och på bloggen
Skala och strimla löken tunt.
Smält smör i en stekpanna på medelvärme och lägg i löken. Strö över lite socker och salt. Det hjälper till med karamelliseringen.
Låt löken stekas riktigt mjuk på låg värme. Ca 20 min.
Blanda majonäs med liquid smoke och sriracha. Ställ åt sidan.
Strimla sköljd grönkål fint och riv morot. Tilllsätt ett par skedar majonäs och nästan lika mycket äppelcidervinäger samt en gnutta socker. Vänd runt. Dressingen ska precis täcka salladen. Salta och peppra och smaka av.
Forma köttet till hamburgare och stek eller grilla dem. Salta och peppra ytan.
Skiva tomat och ost.
Låt osten smälta på hamburgaren precis innan den är klar.
Montera hamburgaren med dressing på båda bröden, sallad, kött, tomat, karamelliserad rödlök och gurka.
Servera med kålsallad och ev pommes. Njut!