top of page

Hamburgare med fransk bondost och karamelliserad rödlök

3-4 burgare


1 stor röd lök

1 msk smör

Lite salt och socker 


1 dl Majonäs, gärna hemgjord

Några droppar liquid smoke 

2 msk srirachasås


Grönkål

Morot

Majonäs

Äppelcidervinäger 

Lite socker 

Salt och peppar


500 g nötkött 

6-8 skivor fransk bondost

Tomat

Ruccola

Smörgåsgurka

Hamburgerbröd (gärna hembakta) recept finns i Amos och Vildas VÅRBOK och på bloggen

  1. Skala och strimla löken tunt. 

  2. Smält smör i en stekpanna på medelvärme och lägg i löken. Strö över lite socker och salt. Det hjälper till med karamelliseringen. 

  3. Låt löken stekas riktigt mjuk på låg värme. Ca 20 min. 

  4. Blanda majonäs med liquid smoke och sriracha. Ställ åt sidan.  

  5. Strimla sköljd grönkål fint och riv morot. Tilllsätt ett par skedar majonäs och nästan lika mycket äppelcidervinäger samt en gnutta socker. Vänd runt. Dressingen ska precis täcka salladen. Salta och peppra och smaka av. 

  6. Forma köttet till hamburgare och stek eller grilla dem. Salta och peppra ytan. 

  7. Skiva tomat och ost. 

  8. Låt osten smälta på hamburgaren precis innan den är klar. 

  9. Montera hamburgaren med dressing på båda bröden, sallad, kött, tomat, karamelliserad rödlök och gurka. 

  10. Servera med kålsallad och ev pommes. Njut!

bottom of page