top of page

Majsbiffar med grönkål

300 g majs, fryst eller från burk

en halv medelstor purjolök

en halv gul lök

2 stora nävar grönkål

2 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl vatten

1 msk vitlökspulver eller 1 pressad vitlöksklyfta

salt och peppar

  1. Häll majsen i en stor skål eller bunke. 


  2. Finhacka purjolök, gul lök, grönkål och lägg i bunken.


  3. Knäck äggen över grönsakerna. Tillsätt vetemjöl, vatten, vitlök och salt och peppar. Blanda ordentligt till en smet. Låt stå 5-10 min. 


  4. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och provstek en bit. Kolla kryddningen och forma sedan biffar som steks på medelvärme, ca 6-8 min per biff.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page