
ca 8-10 portioner
500 g nötfärs eller annan färs
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2 msk worcestershire-sås
600 g pasta, gärna mafalda corta, okokt
1,2 liter vatten
3 dl mjölk
2 dl grädde
3 köttbuljongtärningar
1 msk pepparmix-krydda
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
3 dl riven ost, gärna mozzarella eller cheddar
Bryn färsen i olja i en stor gryta. Tillsätt hackad lök och vitlök och låt fräsa en stund.
Tillsätt tomatpuré och worcestershire-sås och låt det steka med någon minut.
Tillsätt sedan den okokta pastan. Häll över vatten, mjölk och grädde. Tillsätt även buljongtärningar, pepparmix, lökpulver och vitlökspulver.
Rör om och låt allt få ett uppkok. Dra ner värmen så att det bara småbubblar lite.
Rör om regelbundet, tillsätt ev lite mer vatten om det blir torrt.
Vänd ner osten och låt den smälta när pastan är genomkokt. Smaka ev av med mer salt och peppar. Servera med en sallad. Gott!