
4-6 portioner
färsk tortellini, valfri smak, vi använde spenat och ricotta
400 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
torkad basilika
färsk basilika
färsk persilja
1 medelstor zucchini
1 medelstor röd paprika
2 vitlöksklyftor
2 dl cannellinibönor
1 citron, ekologisk
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av den i ett durkslag, ringla över olja och rör runt så inte pastan klibbar ihop.
Skiva zucchinin tunt och skär paprikan i remsor. Ringla över lite olja över grönsakerna och pressa över vitlök.
Hetta upp ett grillpanna och grilla grönsakerna på hög värme. Sänk efter ett tag så de inte får för mycket stekyta. Salta och peppra.
Hetta upp lite olja i en kastrull och pressa i vitlök. Häll i tomaterna och tillsätt lite torkad basilika. Sänk värmen och låt såsen koka ihop i några minuter. Salta och peppra.
Hacka de grillade grönsakerna grovt och lägg dem i en skål tillsammans med cannellinibönorna, rivet skal från en citron samt den pressade saften. Tillsätt även hackad färsk basilika och persilja.
Varva i en skål tortellini, tomatsås och de grillade grönsakerna och bönorna. Ev kan man riva parmesanost över. Gott!