top of page

Vegetarisk bolognese

4-6 portioner


1 gul lök

2-3 vitlöksklyftor

2 morötter, rivna

1 klyfta vitkål

1,5 dl linser, röda, gröna eller svarta belugalinser alternativt någon vegetarisk färs

1 burk krossade tomater

2-3 dl vatten

1 grönsakbuljongtärning

torkad basilika

torkad oregano

salt, peppar och lite socker

parmesanost

  1. Fräs finhackad gul lök och vitlök i en gryta i ett par matskedar olja.

  2. Tillsätt rivna morötter och finstrimlad vitkål och låt fräsa en stund så grönsakerna blir mjuka och får lite färg.

  3. Tillsätt linser eller vegetarisk färs, krossade tomater, vatten, buljong och örter.

  4. Rör runt, sänk värmen och låt sjuda i 15-20 min eller tills linserna är mjuka och såsen kokat ihop. Späd ev med lite vatten om det blir för tjockt.

  5. Smaka av med salt, peppar och en gnutta socker.

  6. Servera till nykokt pasta och parmesanost.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

© 2025 Amos & Vilda

Proudly created with Wix.com

bottom of page